onvervulde kinderwens plant

Kinderen krijgen …. voor veel mensen hoort het vanzelfsprekend bij het leven. Maar bij 1 op 6 koppels in ons land lukt het moeilijk of zelfs niet om zwanger te worden.

Als zwanger worden niet van zelf gaat, word je in je kern geraakt. Je krijgt te maken met een rollercoaster aan emoties: machteloosheid, angst, hoop, boosheid, verdriet, … Het heeft een serieuze impact op je kijk naar je lichaam, jezelf, je relatie, je leven, … Het is vaak – voor anderen – een onzichtbaar rouwproces waarmee je te maken hebt.

Heb jij een onvervulde kinderwens?

Heb jij één of meerdere zwangerschapsverliezen meegemaakt?

Heb jij om medische redenen beslist om een zwangerschap te onderbreken?

Is er sprake van vruchtbaarheidsproblemen en ondergaan jullie een fertiliteitsbehandeling?

Zijn jullie aangewezen op een donor om jullie kinderwens te vervullen? 

Heb jij – door omstandigheden – het besluit genomen om zonder kinderen verder te gaan?

Zit je met het dilemma wel of niet met donormateriaal zwanger worden of wel of niet testen tijdens de zwangerschap uitvoeren?

Het is heel normaal dat je het bij momenten erg moeilijk hebt. Professionele ondersteuning kan dan helpen en hiervoor kan je bij mij terecht. Ik ga samen met jou / jullie op weg in de emotionele rollercoaster dat een onvervulde kinderwens met zich meebrengt. 

Ook als je geconfronteerd wordt met dilemma’s zoals wel of niet een NIPT- test uitvoeren, wel of niet een zwangerschap onderbreken, wel of niet de fertiliteitsbehandeling verderzetten, … kan je bij mij terecht om deze dilemma’s verder te onderzoeken. 

kinderloos