Je voelt je niet goed in je vel…

Je hebt last van stress …

Je worstelt met een burn-out …

Jij en je partner maken heel veel ruzie…

Jouw partner heeft gevoelens voor iemand anders…

De communicatie binnen het gezin loopt volledig spaak…

Je ervaart moeilijkheden om de draad weer op te nemen na een scheiding, een overlijden, een ongeval, …

Je ervaart dat jouw kind het moeilijk heeft sinds jij en je partner uit elkaar gingen…

Je maakt deel uit van een nieuw samengesteld gezin en ervaart hieromtrent problemen…

Je ervaart problemen in het contact met jouw kinderen of familie…

Je bent soms agressief…

Je bent ongewild kinderloos…

Iedereen heeft het wel eens moeilijk met zichzelf of in de omgang met anderen. Dit hoort bij het leven. Meestal heb je zelf de kracht of biedt jouw omgeving de steun om uit dergelijke moeilijke momenten te komen. Maar het kan op zo’n moment ook helpend zijn om professionele hulp in te schakelen d.m.v. psychotherapie.

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een vorm van begeleiding die bestaat uit gesprekken met een deskundig hulpverlener, de psychotherapeut, die wordt toegepast bij psychische klachten en relationele problemen. In de gesprekken bespreek je met de psychotherapeut jouw klachten en problemen.

Als psychotherapeute los ik geen problemen voor jou op. Wel wordt er samen met jou gezocht naar hoe het anders zou kunnen, wat er kan veranderen, hoe jij op een andere manier met dingen kan omgaan of naar dingen kan kijken. Het kan met andere woorden gezien worden als een gezamenlijke zoektocht met als doel jouw klachten en problemen op te heffen, of op zijn minst te verminderen zodat je er minder last van hebt.

Je kan er voor kiezen om alleen op gesprek te komen of samen met jouw partner of andere gezinsleden.

Hoelang duurt een therapie?

Het is niet precies te zeggen hoelang een therapie zal duren. Het verschilt van persoon tot persoon. Het is onder meer afhankelijk van de aard van jouw problemen, van jouw wensen en mogelijkheden. Soms zijn enkele sessies voldoende, voor anderen is het een meer langdurig groeiproces. Het doel van de psychotherapie is in ieder geval dat je op eigen kracht weer verder kan.

Erkend als psychotherapeute

Ik ben lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en systeeminterventies, kortweg BVRGS en door verschillende ziekenfondsen erkend als psychotherapeute.

Aanbod:

Individuele therapie – Relatietherapie – Gezinstherapie – Ouderschapstherapie 

Verlies- en rouwtherapie – Begeleiding bij onvervulde kinderwens