Een scheiding verwerken gaat meestal niet vanzelf. Het valt niet mee een stuk van je eigen leven achter je te laten dat je intens hebt meegemaakt en waar je jarenlang in hebt geïnvesteerd. Je hebt er, ondanks alles, toch liefde en troost, begrip en seksueel genot gevonden. Tenslotte had je het gevoel bemind te worden en voor iemand echt te tellen. Die vele intense gevoelens gaan niet zomaar over. Op een scheiding volgt een lang en moeilijk proces, een proces dat een begin kent en een eind, met heel leerzame stappen tussenin. Dit boek begeleidt de lezer op de lange weg die hij of zij aflegt. Iedere nieuwe stap wordt geïntroduceerd als een bouwsteen op weg naar een nieuw leven. Met alle bouwstenen samen ontstaat een piramide waarvan iedereen op eigen tempo de top bereikt.

 

Scheiden doet lijden. Of je nu 30, 40, 50, 60 of ouder bent. Maar uit elkaar gaan na je vijftigste houdt andere consequenties in dan wanneer je dertig bent. Dit boek is een boek voor en over mensen die de vijftig voorbij zijn en plots weer alleen verder moeten. Omdat hun partner vertrokken is of omdat ze zelf de relatie hebben verbroken. Als je vijftig bent of meer, is de tijd die achter je ligt langer dan de toekomst voor je. Je perspectief op die toekomst is gekleurd door de vele levenservaringen die je meedraagt. En dan is het niet vanzelfsprekend om opnieuw te beginnen. Want hoe anders is het om te scheiden na je vijftigste dan wanneer je jong bent? Hoe verwerk je de breuk met de liefde van je leven? Is er voor jou nog toekomst? Kan je je nog openstellen voor een nieuwe partner? Welke impact heeft de relatiebreuk op je omgeving en op de kinderen? Om nog maar te zwijgen over de praktische kant: zal je het financieel redden en wat met het huis waar jullie je hele leven hebben doorgebracht

 

In dit boek laat Eveline Jurry zien dat je positief uit een scheiding kunt komen. Dat je leven er uiteindelijk sterker, onafhankelijker en rijker uitziet. Maar dat vergt moed en energie. Je moet een actieve rol gaan spelen in het begeleiden van jezelf. Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de juridische en psychologische aspecten van een scheiding, maar de kern van het boek is dat de weg vooruit zelf bepaald kan én moet worden.

Dit boek laat je zien hoe je een vechtscheiding kan voorkomen, zodat kinderen kinderen kunnen blijven en vrijuit kunnen spelen, zonder de last van de scheiding van hun ouders met zich mee te hoeven dragen.