rouwen mannen en vrouwen

Het overlijden van een dierbare …

Een scheiding …

Een miskraam…

Het verliezen van je werk…

Het verliezen van je gezondheid …

Elk verlies heeft een enorme impact. Zoveel gebeurtenissen, verhalen en emoties die je niet meer kan delen, zoveel dingen die je niet meer kan doen.

Een verlieservaring kan een existentiële aardbeving veroorzaken; direct of na verloop van (vele) jaren. ‘Wie ben ik eigenlijk zonder …?’ Rouw is een normale reactie op verlies. Hoe lang de periode van rouw duurt en hoe die verloopt, verschilt per persoon.

Houdt de pijn onverminderd aan en legt het verdriet het dagelijkse leven lam, dan is het zinvol om hierover met een rouwtherapeut in gesprek te gaan.

Verlies- en rouwtherapie vindt individueel of met meerdere gezins- of familieleden tegelijk plaats. In de gesprekken krijgt het verlies alle ruimte. Door er samen over te praten, wordt het verdriet langzaam maar zeker beheersbaar. Er is aandacht voor het verdriet, de kwaadheid, de frustratie, de schaamte, de wanhoop, de stress en de pijn. Het leven is zo totaal anders geworden en samen met jou ga ik op zoek naar hoe jij verder kan na dit verlies …

Voor zij die ongewild kinderloos zijn, heb ik een specifiek aanbod.